Avond4Daagse gezonde stijl

De Avondvierdaagse is een mooi initiatief om zowel kinderen als volwassenen op een leuke manier flink te laten bewegen. Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend Snoepvierdaagse genoemd. Op de inhaaldag is 4 zakken snoep per kind een reëel beeld. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders van kinderen die meedoen een gezondere Avondvierdaagse willen. Zij zeggen dat er teveel zoete drankjes worden gedronken en teveel wordt gesnoept, maar vinden het lastig om hun kinderen (en opa’s en oma’s) hierin te begrenzen.

Samen staan we sterk

JOGG ( Jongeren Op Gezond Gewicht ) Doetinchem, Sportservice Doetinchem, Achterhoek in Beweging en de organisatie achter de avond4daagse zetten zich gezamenlijk  in voor een gezonde avond4daagse. U kunt daar ook aan bijdragen.

Sportdrankjes of druivensuikersnoepjes zijn helemaal niet nodig om de wandeling te kunnen volhouden. Natuurlijk moet een kind ook niet met te weinig eten en drinken op pad gestuurd worden. Als een kind in groepsverband meeloopt, dan is er door de leiding vaak al het een en ander geregeld. Houd daar rekening mee, zodat er niet te veel meegegeven wordt. Bedenk dat eten voor onderweg vooral goed is voor ‘de moraal’. Het is niet nodig om een energietekort, ontstaan door het wandelen, aan te vullen. Vooral als het flink warm is, is extra vocht beslist geen overbodige luxe. 

Water is een 100% dorstlesser met 0% suiker.

Natuurlijk verdient je kind een beloning na zo’n sportieve prestatie!

Maar die hoeft niet perse ongezond te zijn. In plaats van snoep kun je bijvoorbeeld ook een cadeautje aan een ketting of slinger bevestigen. Inspiratie nodig? Hieronder geven we je enkele suggesties

Campagne ‘ik loop op water’

Vanuit de campagne ‘Ik loop op water’ wordt er een wedstrijd georganiseerd voor de wandelgroepen aan de Avondvierdaagse:

  • Groepen kunnen zich opgeven via info@achterhoekinbeweging.nl;
  • De deelnemende kinderen van deze groepen krijgen een rugtasje met de tekst ‘Ik loop op water’;
  • De groepen wordt gevraagd om een groepselfie te maken met de rugtasjes en een flesje water, of een vlog over de ‘Ik loop op water’ campagne te maken. Deze kunnen worden ingestuurd via info@achterhoekinbeweging.nl of Facebook.
  • Groepen dingen mee naar een uitje voor de hele groep (ter waarde van max. € 250,00 per groep). 

Wilt u tips, advies of contact over de gezonde avond4daagse? U kunt hiervoor contact opnemen met JOGG-regisseur Moniek Bazuin. E-mail: m.bazuin@sportservicedoetinchem.nl of via 06 18 96 20 69.